MDV Digital Services

Werkwijze

Bij het maken van een webshop gaan wij stapsgewijs te werk. We beginnen met een persoonlijk gesprek waarbij wij we uw doelgroep en uw imago in kaart brengen. Daarna gaan wij uw artikelbestand analyseren. Om vervolgens over te gaan tot een voorstel. Daaropvolgend komt de programmatie, het ingeven van de producten, het testen van de online winkel om het eindresultaat daarna online te brengen.

 

Persoonlijk gesprek

Een persoonlijk gesprek is de eerste en misschien zelfs de belangrijkste stap in het productieproces van een webshop. De vraag die zich stelt is wat u met uw webshop precies wenst te bereiken. Verkopen uiteraard… Maar welke soort van producten gaat u plaatsen in uw webshop? Bevinden deze zich in de low-end of in de high-end van de markt? Misschien werkt u via franchising. In dat geval bent u meestal verbonden aan een aantal vormvereisten. Wat ook kan is dat uw onderneming een sterke merknaam heeft. In dat geval dienen we die in de picture te plaatsen.

Artikelbestand

Een grondige analyse van uw artikelbestand is noodzakelijk. We zetten meestal multidimensionale menustructuur op waardoor uw webshop zowel voor de bezoeker als voor de zoekmachines interessanter wordt. Een correct artikel bestand zorgt er bovendien voor dat wij de artikels geautomatiseerd kunnen inlezen, waardoor uw webshop sneller klaar is, waardoor u dan weer minder kosten heeft. Daarnaast geeft het ons de mogelijkheid om de online winkel te voorzien van een goed gefundeerde categorie- en tagstructuur. Deze twee laatsten spelen ook mee in de vindbaarheid van uw site en vergemakkelijken het onderhoud ervan

Voorstel

Het voorstel wordt uitgewerkt van zodra we voldoende feeling hebben met de markt waarin uw onderneming zich bevindt en met de potentiële consumenten van uw product. Het voorstel omvat één of meerdere grafische designs van hoe uw webshop eruit gaat zien. Daarnaast werken wij een menu structuren uit op basis van de productcategorieën, product tags en product kenmerken. Om het rendement van uw webshop te verhogen is een multidimensionale menustructuur nodig. In onderling overleg sturen we bij.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van de webshop gaat van start van zodra het voorstel werd goedgekeurd. We registreren één of meerdere domeinnamen en activeren de hosting. Vervolgens gaan we over tot het installeren en configureren van de webshop. Zo worden de regio’s waarin u levert, de munteenheden, de btw, de levering statussen, de betaalmethodes, de verpakkingseenheden en volumes en de transportkosten ingegeven. Tijdens de ontwikkelingsfase wordt ook het grafisch design geprogrammeerd.

Ingeven artikels

De producten worden ingegeven of ingelezen nadat de webshop werd ontwikkeld. Wenst u dit zelf te doen, dan kan dit ook uiteraard. In dat geval maken we een aantal voorbeeld producten aan zodat u makkelijk uw weg hierin vindt. Om aan de kwaliteitsnormen van uw webshop die door de zoekmachines worden voorgeschreven te garanderen worden minstens de volgend informatie ingegeven: de naam van het product, een unieke product omschrijving, een korte product omschrijving, categorie, tags. De product foto’s voldoen aan de Google standaarden en worden voorzien van een omschrijving en een alt. Afhankelijk van uw budget kunnen we nog eens extra overgaan tot het maken van canonieke URL’s.

Betalings Modules

De integratie en het opzetten van de communicatie tussen uw webshop en de payment serviceprovider is de volgende stap. Deze service wordt zowel aangeboden door een aantal banken als door een aantal gespecialiseerde firma’s. De ervaring leert ons dat deze laatste vaak én het voordeligste én dat de geleverde diensten van een merkelijk hogere kwaliteit zijn. Ook nemen wij zoveel mogelijk van de administratieve rompslomp die hierbij komt kijken voor onze rekening.

Testen

Vervolgens gaan wij over tot het testen van uw website. In de praktijk komt dit neer op het plaatsen van een aantal fictieve bestellingen, we detecteren en corrigeren als die er al zijn mogelijke bugs. Aan de hand van een aantal tools beoordelen we de zoekmachine ranking en sturen we indien nodig bij en controleren met diverse tools, waaronder Google Insight, de laad snelheid. Daarnaast wordt de weergave van de webshop bekeken op de diverse browsers, op grote computer schermen, op laptops, op tablets en op smartphone.

Online Plaatsen

Daarna is het tijd om de webshop online te plaatsen. We registeren uw webshop bij een aantal diensten van Google zoals Google Analytics, Google Business, Google webmasters en bij een aantal sociale media zoals Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter. Verkoopt u ook uw producten een online marketplace zoals Amazon, ebay, Google Merchant, Bol.com, AliExpress, Bing Merchant Center, of andere, dan wordt in dien dit technisch mogelijk is ook hier de link met uw webshop gelegd.

CONTACTEER ONS

=
footer mdv digital services