MDV Digital Services

Online Marketplaces

Online Marketplace is een term die in de e-commerce voorkomt. Het is een online platform waarop meerdere retailers hun producten verkopen.

Het verbaast u uiteraard niet dat online marketplaces de voorbije jaren populairder worden. Dit komt o.a. door de grote populariteit van de grote, buitenlandse marktplaatsen. Deze spelers treden steeds meer op de voorgrond in ons land en dat heeft natuurlijk een effect op de binnenlandse e-commerce-bedrijven. De aanwezigheid van uw webshop op een online marktplaats geeft uw bedrijf een boost aan uw online zichtbaarheid en verbreedt uw doelgroep.

Hoe werkt een online marketplace?

 1. Via affiliate marketing.  Bij dit systeem plaatst u, tegen betaling, advertenties op de website van een partner (affiliate).  Zo vinden meer bezoekers de weg naar uw website en stijgt de verkoop van uw producten of diensten.  U kan ook inkomsten genereren door advertenties van een partner op jouw website te laten verschijnen.  Houdt er wel rekening mee dat adverteerders verschillende prijzen betalen voor verschillende advertenties, waardoor de bedragen die u verdient ook verschillen.

 2. Via dropshipping.  Dit is een systeem waarbij webwinkeliers producten in hun webshop aanbieden die ze zelf niet op voorraad hebben.   Concreet betekent dit dat wanneer een klant zo’n product bestelt, u het bestelt bij de fabrikant of groothandel. Die stuurt het vervolgens meteen naar de klant.

  Dropshipping heeft het grote voordeel dat u:

  • geen groot startkapitaal nodig heeft om uw webshop op te starten,
  • geen groot magazijn nodig heeft,
  • meteen  een veel groter productassortiment kan aanbieden.

Dankzij het gebruik van speciale software kan MDV Digital Services

 • productinformatie opladen van een marketplace en tonen in je webshop.  Dit is een betalende module waarbij gebruik gemaakt wordt van affiliate marketing (bv. Google AdSense) en dropshipping.
 • een beheerstool ontwikkelen waarmee u productinformatie uit uw eigen webshop kan ‘pushen’ naar diverse marketing platformen.
Amazon


Op Amazon Marketplace kan u nieuwe of gebruikte producten verkopen tegen een vaste prijs, naast het reguliere aanbod van Amazon. In deze marketplace krijgt u toegang tot het klantenbestand van Amazon. Amazon werkt met het principe van dropshipping waardoor het haar aanbod op de website kan uitbreiden zonder te hoeven investeren in voorraad.

ebay

eBay is een online veiling- en winkelwebsite waar mensen en bedrijven wereldwijd allerlei goederen en diensten verkopen via het principe van dropshipping. U kan eenvoudig eBay-producten rechtstreeks importeren in uw webshop en deze rechtstreeks naar uw klanten verzenden.

Wilt u producten aanbieden op eBay? Dan betaalt u een kost voor het aanbieden van producten, na een beperkt aantal gratis aanbiedingen en wanneer u items verkoopt via de site.

Google Merchant Centre

Google Merchant Center is een vereiste voor het opzetten van productadvertenties. U importeert uw producten in het GMC, uw producten worden meteen beschikbaar voor uw Google Adwords-account waardoor u de mogelijkheid heeft om productadvertenties in te stellen zoals u dat wenst. Op deze manier heeft u de volledige controle over uw advertentie-instellingen en budget.

Bol.com

Wilt u meer omzet draaien in België en Nederland? Dat kan met Bol.com. U kan uw producten eenvoudig via deze webshop verkopen. Bol.com maakt het voor u ook mogelijk om uw voorraad en bestellingen te beheren, producten te publiceren, te wijzigen of te verwijderen. U krijgt ook de nodige ondersteuning bij het verzenden door het beschikbaar maken van pakbonnen en een duidelijk retourprocedure.

AliExpress

AliExpress is een dropshipping-webshop voor kleine bedrijven die hun producten willen verkopen aan buitenlandse consumenten. Deze marketplace is vooral gericht op detailhandel. U kan heel eenvoudig AliExpress-producten rechtstreeks in uw webshop importeren en rechtstreeks naar uw klanten verzenden. AliExpress biedt u verschillende mogelijkheden aan om uw webshop te automatiseren.

Bing Merchant Centre

Bing is de zoekmachine van Microsoft. Na het maken van een account kan u uw eigen webshop creëren in het Bing Merchant Center. U kan niet alleen uw producten via Bing verkopen, maar in combinatie met het maken van winnende Bing-advertenties, hebt u een gouden webshop in handen. Microsoft begeleidt u doorheen het hele proces en biedt u een uitgebreid klantenbestand. Zo kan u uw online bedrijf optimaliseren.

CONTACTEER ONS

=
footer mdv digital services