MDV Digital Services

Power Apps / Business Applicaties

Power Apps van Microsoft is voor heel wat bedrijven onbekend terrein en is een onderdeel van de meeste Office 365 abonnementen. Deze tool is ideaal voor het ontwikkelen van bedrijfsapplicaties of zakelijke apps en vormt samen met Sharepoint, Power Automate, Power BI en Excel een ijzersterke combinatie die u heel wat werk uit handen kan nemen. U kan nog een stap verder gaan als u opteert voor een integratie met de ingebouwde Dataverse.

Power Apps is voorzien van een wizard waardoor u zonder kennis van enige code al een aantal standaard apps kan maken.  Wij van Eggcore gaan hierin nog verder en ontwikkelen voor u zakelijke apps op maat.

Zo werd er door ons een GDPR-applicatie met Power Apps ontwikkeld die bijzonder populair is bij een aantal GDPR-consultants.  Meer informatie hierover vindt u op deze link terug.

Het systeem is laagdrempelig en als Office 365 gebruiker kan u reeds een aantal simpele apps maken met een wizard zonder dat daar maar één regel code aan te pas komt.

We onderscheiden drie soorten van Power Apps zijnde: Canvas-apps, Model gestuurde apps en Portals.

Canvas-apps

Bij Canvas-apps vertrekt u van een leeg blad en gebruikt u een aantal componenten waarmee u een gebruikersinterface kan ontwerpen. Het biedt u de mogelijkheid om een app te verbinden met gegevensbronnen zoals SharePoint, Excel, SQL server en Common Data Service. Ook databronnen buiten een Microsoft omgeving kunnen aangesproken worden: Google Sheets, Instagram, Twitter, Slack, Salesforce… We spreken hier van een user-first-benadering. Canvas-apps zijn uitermate geschikt voor taak gebaseerde of rol gebaseerde oplossingen.

Model gestuurde applicaties

Het vertrekpunt van een model gestuurde applicatie is anders dan dat van een Canvas-app. Hier vertrekken we vanuit gegevens die opgeslagen zijn in een Dataverse omgeving. We vertrekken hier vanuit een data-first-benadering. Hierdoor is het mogelijk robuustere en veel geavanceerdere applicaties te bouwen. Model gestuurde Power Apps worden gebruikt voor end-to-end oplossingen.

Portals

Met Power Apps Portals kunnen ondernemingen websites ontwikkelen die zowel binnen- als buiten het bedrijf worden gebruikt. Portals leent zich dan ook uitstekend voor het opzetten van klantportals. Gebruikers kunnen zowel anoniem als via een login-provider hetzij anoniem, hetzij via de login-provider van hun keuze, zoals LinkedIn, Microsoft, Facebook en Google inloggen. PowerApps Portals maakt gebruikt van het Dataverse platform en sluit naadloos aan met Power BI. Het is de opvolger van Dynamics 365 Portals wat heel wat extra skills vereiste.

CONTACEER ONS

=
footer mdv digital services