Ja maar… vroeger kwam mijn mail wel toe?

In de afgelopen vijf jaar heeft de IT-wereld een indrukwekkende en razendsnelle evolutie doorgemaakt. De veranderingen die we in deze korte periode hebben gezien, doen de vooruitgang die de mensheid tussen 1800 en 2024 heeft geboekt, bijna verbleken. Een van de meest opvallende aspecten van deze technologische revolutie is de voortdurende verstrenging van spamfilters. Waar we vroeger slechts een basisbescherming hadden tegen ongewenste e-mails, leven we nu in een tijdperk waarin geavanceerde kunstmatige intelligentie en machine learning algoritmen een cruciale rol spelen in het beveiligen van onze inboxen.

De Vooruitgang van Spamfilters

Vijf jaar geleden waren de spamfilters al behoorlijk effectief, maar ze hadden nog steeds moeite met het bijhouden van de steeds verfijndere tactieken van spammers. Google en Microsoft, twee van de grootste spelers in de e-mailmarkt, hebben sindsdien enorme stappen gezet om hun systemen te verbeteren. In 2018 gebruikten Gmail en Outlook eenvoudige heuristische en Bayesiaanse filters die voornamelijk gebaseerd waren op vooraf gedefinieerde regels en woordenlijsten. Deze aanpak was effectief, maar verre van perfect. Vals-positieven, waarbij legitieme e-mails onterecht als spam werden gemarkeerd, waren nog steeds een veelvoorkomend probleem.

De Toename van Kunstmatige Intelligentie en Machine Learning

Sindsdien heeft de integratie van kunstmatige intelligentie en machine learning een revolutie teweeggebracht in spamfiltering. Moderne filters, zoals die van Google en Microsoft, zijn in staat om voortdurend te leren en zich aan te passen aan nieuwe bedreigingen. Deze systemen analyseren miljoenen e-mails per dag, waarbij ze patronen herkennen en steeds verfijndere methoden ontwikkelen om spam te identificeren en te blokkeren. Deze voortdurende verbetering heeft geleid tot een drastische afname van het aantal ongewenste e-mails dat de inbox bereikt.

Een Vergelijking met de Vooruitgang van de Mensheid

Om de snelheid van deze technologische vooruitgang in perspectief te plaatsen, kunnen we deze vergelijken met de algemene vooruitgang van de mensheid tussen 1800 en 2024. In deze periode zagen we de industriële revolutie, de uitvinding van het vliegtuig, de maanlanding, en de opkomst van het internet. Elk van deze mijlpalen vertegenwoordigt een enorme sprong voorwaarts, maar de tijd tussen deze gebeurtenissen beslaat tientallen tot honderden jaren.

In contrast hiermee, zijn de verbeteringen in spamfilters en IT-beveiliging de afgelopen vijf jaar exponentieel geweest. Waar het enkele decennia duurde om van de eerste commerciële vliegtuigen naar ruimtereizen te gaan, hebben we in slechts vijf jaar tijd een overgang gezien van relatief eenvoudige spamfilters naar uiterst complexe, zelflerende systemen die met bijna 100% nauwkeurigheid werken.

De Onvermijdelijke Uitdagingen

Met deze snelle vooruitgang komen ook nieuwe uitdagingen. Dezelfde technologieën die spamfilters verbeteren, worden ook door kwaadwillenden gebruikt om nieuwe en slimmere manieren te vinden om onze inboxen te overspoelen met ongewenste e-mails. Dit voortdurende kat-en-muisspel vereist dat IT-bedrijven altijd een stap voor blijven. De implementatie van nieuwe authenticatieprotocollen zoals SPF, DKIM en DMARC hebben ook geholpen om de authenticiteit van e-mails te verifiëren, maar de strijd is nog lang niet gestreden.

Conclusie

De evolutie van spamfilters en IT-beveiliging in de afgelopen vijf jaar is een bewijs van de ongelooflijke snelheid waarmee technologie zich kan ontwikkelen. Waar de mensheid tussen 1800 en 2024 meerdere generaties nodig had om de ene technologische mijlpaal na de andere te bereiken, hebben we in slechts een paar jaar tijd een enorme sprong voorwaarts gemaakt in onze digitale beveiliging. Hoewel dit heeft geleid tot een veiligere en schonere inbox, blijft het belangrijk om waakzaam te blijven en voortdurend te innoveren om de steeds veranderende bedreigingen van vandaag de dag het hoofd te bieden.

Dus de volgende keer dat je denkt “Ja maar… vroeger kwam mijn mail wel toe?”, herinner jezelf eraan dat deze evolutie essentieel is geweest om jouw digitale wereld veilig te houden.

 

Belangrijkste Spamfilters in 2024

1. Google’s Spamfilters

 • Gmail:
  • Authenticatievereisten: Vanaf februari 2024 moeten bulkverzenders hun e-mails authenticeren met SPF, DKIM en DMARC om ervoor te zorgen dat de e-mails niet als spam worden gemarkeerd.
  • Machine Learning: Gmail maakt gebruik van geavanceerde machine learning-algoritmen om spam te identificeren en te blokkeren. Dit omvat de analyse van tekstpatronen, linkanalyse en gedragsdetectie van afzenders.
  • Phishing Bescherming: Google Cloud biedt verbeterde phishing bescherming die helpt bij het voorkomen van spear-phishing en andere gerichte aanvallen (Clean Inbox) (SaaS Review).

2. Microsoft’s Spamfilters

 • Microsoft 365 Defender:
  • AI-gedreven Bescherming: Microsoft gebruikt kunstmatige intelligentie en machine learning om spam en phishing te detecteren. Dit omvat gedragsanalyse en patroonherkenning om verdachte activiteiten te identificeren.
  • Multi-Factor Authentication (MFA): Dit wordt gebruikt om de beveiliging te versterken en ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
  • Exchange Online Protection: Beschermt e-mails met antispam en antimalware filters, en biedt ook mogelijkheden voor geavanceerde dreigingsanalyse en incidentrespons (Clean Inbox) (SaaS Review).

3. Proofpoint

 • Targeted Attack Protection: Deze dienst biedt bescherming tegen gerichte aanvallen, zoals business email compromise (BEC) en consument phishing. Het gebruikt e-mailisolatie om gebruikers veilig toegang te geven tot persoonlijke e-mails zonder nieuwe bedreigingen te introduceren (SaaS Review).
 • Email Fraud Defense: Beschermt organisaties tegen geavanceerde e-mailbedreigingen door domeinauthenticatie en geavanceerde fraudedetectie.

4. SpamTitan

 • Combines Machine Learning and Bayesian Analysis: SpamTitan maakt gebruik van machine learning en Bayesiaanse analyse om spam te detecteren en te blokkeren. Het biedt ook bescherming tegen phishing, spear-phishing en zero-day aanvallen.
 • Multi-layered Security: Dit omvat dubbele antivirusbescherming en tijd-van-klik analyse om ervoor te zorgen dat links veilig zijn voordat ze worden geopend (Clean Inbox) (Gmail Tools).

5. Xeams

 • Versatile Integration: Xeams biedt veelzijdige integraties met Office 365, IMAP en POP3 servers. Het filtert 99.9% van de junkmail en biedt uitgebreide rapportage en fraudedetectie.
 • Email Routing and Encryption: Biedt e-mailrouting en versleuteling om de veiligheid van e-mails te waarborgen (Gmail Tools).

6. Comodo Secure Email Gateway

 • Patented Containment Technology: Deze technologie plaatst bijlagen in geïsoleerde containers om ze te analyseren op veiligheid voordat ze naar de inbox worden doorgelaten.
 • Enterprise-level Security: Biedt uitgebreide bescherming tegen malware, DoS-aanvallen en biedt e-mailcontinuïteit (Clean Inbox) (Gmail Tools).

7. MailWasher

 • Free and Paid Versions: MailWasher biedt zowel een gratis als een betaalde versie aan. Het filtert spam voordat het de inbox bereikt en kan worden gebruikt met onbeperkte e-mailaccounts.
 • Content Filtering: Scant op aanstootgevende inhoud en biedt opties voor voorvertoning en verwijdering van verdachte e-mails (Clean Inbox) (Gmail Tools).

Gedetailleerd Overzicht van Spamfilters in 2023

Google Spamfilters

 • Gmail:
  • Machine Learning en AI: Google gebruikt geavanceerde machine learning en AI om spam en phishing-e-mails te detecteren. Dit omvat het analyseren van tekstpatronen, linkanalyse en gedragspatronen van afzenders.
  • Phishing Bescherming: Gmail heeft robuuste phishing bescherming ingebouwd die helpt bij het identificeren van kwaadaardige links en verdachte afzenders (Gmail Tools) (Orbit Media Studios).
  • Authenticatievereisten: Gmail vereist dat bulkverzenders hun e-mails authentiseren met SPF, DKIM en DMARC om te voorkomen dat hun berichten als spam worden gemarkeerd (Microsoft Cloud).

Microsoft Spamfilters

 • Microsoft 365 Defender:
  • AI-gedreven Technologie: Microsoft maakt gebruik van AI en machine learning om spam, phishing en andere kwaadaardige e-mails te detecteren. Dit omvat gedragsanalyse en patroonherkenning om verdachte activiteiten te identificeren.
  • Multi-Factor Authentication (MFA): Versterkt de beveiliging door MFA te gebruiken om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
  • Exchange Online Protection: Biedt bescherming tegen spam en malware, met geavanceerde dreigingsanalyse en incidentresponsmogelijkheden (Microsoft Cloud) (Orbit Media Studios).

Andere Populaire Spamfilters in 2023

 • SpamTitan:
  • Machine Learning en Bayesian Analysis: SpamTitan gebruikt een combinatie van machine learning en Bayesiaanse analyse om spam te detecteren en te blokkeren. Het biedt ook bescherming tegen phishing en zero-day aanvallen.
  • Multi-layered Security: Dit omvat dubbele antivirusbescherming en tijd-van-klik analyse om de veiligheid van links te waarborgen (Gmail Tools).
 • Xeams:
  • Versatile Integration: Xeams biedt veelzijdige integraties met Office 365 en ondersteunt zowel IMAP als POP3 servers. Het filtert 99.9% van de junkmail en biedt uitgebreide rapportage en fraudedetectie.
  • Email Routing en Encryption: Zorgt voor veilige e-mailrouting en versleuteling om gegevensbescherming te waarborgen (Gmail Tools).
 • Proofpoint:
  • Targeted Attack Protection: Beschermt tegen gerichte aanvallen zoals business email compromise (BEC) en consument phishing door middel van e-mailisolatie.
  • Email Fraud Defense: Biedt geavanceerde bescherming tegen e-mailfraude door domeinauthenticatie en fraudedetectie (Trustifi).
 • Comodo Secure Email Gateway:
  • Patented Containment Technology: Plaatst bijlagen in geïsoleerde containers om ze te analyseren op veiligheid voordat ze naar de inbox worden doorgelaten. Biedt uitgebreide bescherming tegen malware en DoS-aanvallen (Gmail Tools).
 • MailWasher:
  • Spam Filtering: MailWasher biedt zowel gratis als betaalde versies die spam filteren voordat het de inbox bereikt en werkt met onbeperkte e-mailaccounts.
  • Content Filtering: Scant op aanstootgevende inhoud en biedt opties voor voorvertoning en verwijdering van verdachte e-mails (Gmail Tools).

Gedetailleerd Overzicht van Spamfilters in 2022

Google Spamfilters

 • Gmail:
  • AI en Machine Learning: Gmail gebruikte in 2022 geavanceerde AI en machine learning om meer dan 99.9% van spam, phishing en malware te blokkeren. Dit omvatte de analyse van tekstpatronen, links en gedragsdetectie van afzenders om verdachte e-mails te identificeren en te blokkeren (blog.google).
  • Authenticatievereisten: Gmail vereiste dat bulkverzenders hun e-mails authentiseerden met SPF, DKIM en DMARC om ervoor te zorgen dat de afzender echt is en om het aantal ongewenste e-mails te verminderen (blog.google).

Microsoft Spamfilters

 • Outlook:
  • Junk Email Filter: Het Junk Email Filter van Outlook verplaatst verdachte e-mails automatisch naar de map Ongewenste E-mail. Gebruikers kunnen de agressiviteit van het filter aanpassen aan hun behoeften, variërend van geen automatische filtering tot agressieve filtering voor maximale bescherming tegen spam (Microsoft Support).
  • Veilige en Geblokkeerde Lijsten: Gebruikers kunnen veilige afzenders en ontvangers toevoegen aan een lijst om ervoor te zorgen dat hun e-mails niet als spam worden gemarkeerd, terwijl geblokkeerde afzenders naar de map Ongewenste E-mail worden verplaatst. Dit biedt extra controle over welke e-mails worden toegelaten tot de inbox (Microsoft Support).

Andere Populaire Spamfilters in 2022

 • SpamTitan:
  • Machine Learning en Bayesian Analysis: SpamTitan combineert machine learning met Bayesiaanse analyse om spam te detecteren en te blokkeren. Het biedt bescherming tegen phishing en zero-day aanvallen, en voert tijd-van-klik analyses uit om ervoor te zorgen dat links veilig zijn (cPanel & WHM Documentation).
 • Xeams:
  • Versatile Integration: Xeams biedt veelzijdige integraties met Office 365 en ondersteunt zowel IMAP als POP3 servers. Het filtert 99.9% van de junkmail en biedt uitgebreide rapportage en fraudedetectie (cPanel & WHM Documentation).
 • Proofpoint:
  • Targeted Attack Protection: Proofpoint biedt bescherming tegen gerichte aanvallen zoals business email compromise (BEC) en consument phishing. Het maakt gebruik van e-mailisolatie om gebruikers veilig toegang te geven tot persoonlijke e-mails zonder nieuwe bedreigingen te introduceren (cPanel & WHM Documentation).
 • Comodo Secure Email Gateway:
  • Patented Containment Technology: Deze technologie plaatst bijlagen in geïsoleerde containers om ze te analyseren op veiligheid voordat ze naar de inbox worden doorgelaten. Dit biedt uitgebreide bescherming tegen malware en DoS-aanvallen (cPanel & WHM Documentation).
 • MailWasher:
  • Spam Filtering: MailWasher biedt zowel gratis als betaalde versies die spam filteren voordat het de inbox bereikt. Het werkt met onbeperkte e-mailaccounts en scant op aanstootgevende inhoud (cPanel & WHM Documentation).

Gedetailleerd Overzicht van Spamfilters in 2021

Google Spamfilters

 • Gmail:
  • AI en Machine Learning: In 2021 gebruikte Gmail geavanceerde AI en machine learning om spam, phishing, en malware te detecteren en te blokkeren. Deze technologie analyseerde tekstpatronen, links en gedragskenmerken van afzenders om verdachte e-mails te identificeren.
  • Authenticatievereisten: Gmail vereiste dat bulkverzenders hun e-mails authentiseerden met SPF, DKIM en DMARC om de afzender te verifiëren en ongewenste e-mails te verminderen (Gatefy) (Outfunnel).

Microsoft Spamfilters

 • Outlook:
  • Junk Email Filter: Het Junk Email Filter van Outlook verplaatste automatisch verdachte e-mails naar de map Ongewenste E-mail. Gebruikers konden de filterinstellingen aanpassen om de agressiviteit van de spamdetectie te verhogen of te verlagen. Er waren opties voor veilige afzenders en geblokkeerde afzenders om meer controle te geven over welke e-mails werden toegelaten tot de inbox (Wharton Knowledge Base).
  • Veilige en Geblokkeerde Lijsten: Gebruikers konden veilige afzenders en ontvangers toevoegen aan een lijst om ervoor te zorgen dat hun e-mails niet als spam werden gemarkeerd, terwijl geblokkeerde afzenders automatisch naar de map Ongewenste E-mail werden verplaatst (Wharton Knowledge Base).

Andere Populaire Spamfilters in 2021

 • SpamTitan:
  • Machine Learning en Bayesian Analysis: SpamTitan gebruikte een combinatie van machine learning en Bayesiaanse analyse om spam te detecteren en te blokkeren. Het bood ook bescherming tegen phishing en zero-day aanvallen (Gatefy).
 • Xeams:
  • Versatile Integration: Xeams bood veelzijdige integraties met Office 365 en ondersteunde zowel IMAP als POP3 servers. Het filterde 99.9% van de junkmail en bood uitgebreide rapportage en fraudedetectie (Gatefy).
 • Proofpoint:
  • Targeted Attack Protection: Proofpoint bood bescherming tegen gerichte aanvallen zoals business email compromise (BEC) en consument phishing door middel van e-mailisolatie.
  • Email Fraud Defense: Proofpoint bood geavanceerde bescherming tegen e-mailfraude door domeinauthenticatie en fraudedetectie (Lifewire).
 • Comodo Secure Email Gateway:
  • Patented Containment Technology: Deze technologie plaatste bijlagen in geïsoleerde containers om ze te analyseren op veiligheid voordat ze naar de inbox werden doorgelaten. Dit bood uitgebreide bescherming tegen malware en DoS-aanvallen (Gatefy).
 • MailWasher:
  • Spam Filtering: MailWasher bood zowel gratis als betaalde versies die spam filterden voordat het de inbox bereikte. Het werkte met onbeperkte e-mailaccounts en scant op aanstootgevende inhoud (Lifewire).

Gedetailleerd Overzicht van Spamfilters in 2020

Google Spamfilters

 • Gmail:
  • AI en Machine Learning: In 2020 gebruikte Gmail geavanceerde AI en machine learning om spam, phishing, en malware te detecteren en te blokkeren. De spamfilters van Gmail waren in staat om meer dan 99.9% van ongewenste e-mails te stoppen voordat ze de inbox bereikten. Deze technologie maakte gebruik van onder andere de naïeve Bayes-algoritme, dat de waarschijnlijkheid van een e-mail die spam is berekent op basis van de inhoud en historische gegevens (blog.google) (TechTalks).
  • Authenticatievereisten: Gmail vereiste dat bulkverzenders hun e-mails authentiseerden met SPF, DKIM en DMARC om de identiteit van de afzender te bevestigen en het aantal ongewenste e-mails te verminderen. Dit hielp de betrouwbaarheid van de afzender te verifiëren en voorkwam dat e-mails als spam werden gemarkeerd (blog.google).

Microsoft Spamfilters

 • Outlook:
  • Junk Email Filter: Het Junk Email Filter van Outlook verplaatste automatisch verdachte e-mails naar de map Ongewenste E-mail. Gebruikers konden de instellingen van het filter aanpassen om de agressiviteit van de spamdetectie te verhogen of te verlagen. Outlook maakte ook gebruik van veilige afzender- en geblokkeerde afzenderlijsten om gebruikers meer controle te geven over welke e-mails in hun inbox terechtkwamen (Seventh Sense).
  • Veilige en Geblokkeerde Lijsten: Gebruikers konden veilige afzenders en ontvangers toevoegen aan een lijst om ervoor te zorgen dat hun e-mails niet als spam werden gemarkeerd, terwijl geblokkeerde afzenders automatisch naar de map Ongewenste E-mail werden verplaatst (Seventh Sense).

Andere Populaire Spamfilters in 2020

 • SpamTitan:
  • Machine Learning en Bayesian Analysis: SpamTitan gebruikte een combinatie van machine learning en Bayesiaanse analyse om spam te detecteren en te blokkeren. Het bood ook bescherming tegen phishing en zero-day aanvallen (TechTalks).
 • Xeams:
  • Versatile Integration: Xeams bood veelzijdige integraties met Office 365 en ondersteunde zowel IMAP als POP3 servers. Het filterde 99.9% van de junkmail en bood uitgebreide rapportage en fraudedetectie (Seventh Sense).
 • Proofpoint:
  • Targeted Attack Protection: Proofpoint bood bescherming tegen gerichte aanvallen zoals business email compromise (BEC) en consument phishing door middel van e-mailisolatie.
  • Email Fraud Defense: Proofpoint bood geavanceerde bescherming tegen e-mailfraude door domeinauthenticatie en fraudedetectie (TechTalks).
 • Comodo Secure Email Gateway:
  • Patented Containment Technology: Deze technologie plaatste bijlagen in geïsoleerde containers om ze te analyseren op veiligheid voordat ze naar de inbox werden doorgelaten. Dit bood uitgebreide bescherming tegen malware en DoS-aanvallen (Seventh Sense).
 • MailWasher:
  • Spam Filtering: MailWasher bood zowel gratis als betaalde versies die spam filterden voordat het de inbox bereikte. Het werkte met onbeperkte e-mailaccounts en scant op aanstootgevende inhoud (Seventh Sense).

Gedetailleerd Overzicht van Spamfilters in 2019

Google Spamfilters

 • Gmail:
  • AI en Machine Learning: Gmail gebruikte in 2019 geavanceerde AI en machine learning om spam, phishing, en malware te detecteren en te blokkeren. Het systeem analyseerde tekstpatronen, links en gedragskenmerken van afzenders om verdachte e-mails te identificeren. Gmail’s algoritmen maakten gebruik van methoden zoals het naïeve Bayes-algoritme om de waarschijnlijkheid van een e-mail als spam te classificeren (Microsoft Support) (DuoCircle).
  • Authenticatievereisten: Gmail vereiste dat bulkverzenders hun e-mails authentiseerden met SPF, DKIM en DMARC om de identiteit van de afzender te bevestigen en de hoeveelheid ongewenste e-mails te verminderen.

Microsoft Spamfilters

 • Outlook:
  • Junk Email Filter: Het Junk Email Filter van Outlook verplaatste automatisch verdachte e-mails naar de map Ongewenste E-mail. Gebruikers konden de filterinstellingen aanpassen om de agressiviteit van de spamdetectie te verhogen of te verlagen. Outlook ondersteunde veilige afzender- en geblokkeerde afzenderlijsten om gebruikers meer controle te geven over welke e-mails in hun inbox terechtkwamen (Microsoft Support) (MS Learn).
  • Greylisting en Quarantaine: Microsoft Exchange introduceerde functies zoals greylisting, waarbij e-mails tijdelijk worden geweigerd om te controleren of de afzender legitiem is, en quarantaine, waarbij verdachte e-mails worden opgeslagen voor later onderzoek (DuoCircle) (MS Learn).

Andere Populaire Spamfilters in 2019

 • SpamTitan:
  • Machine Learning en Bayesian Analysis: SpamTitan combineerde machine learning en Bayesiaanse analyse om spam te detecteren en te blokkeren. Het bood ook bescherming tegen phishing en zero-day aanvallen.
 • Xeams:
  • Versatile Integration: Xeams bood veelzijdige integraties met Office 365 en ondersteunde zowel IMAP als POP3 servers. Het filterde 99.9% van de junkmail en bood uitgebreide rapportage en fraudedetectie.
 • Proofpoint:
  • Targeted Attack Protection: Proofpoint bood bescherming tegen gerichte aanvallen zoals business email compromise (BEC) en consument phishing door middel van e-mailisolatie.
  • Email Fraud Defense: Proofpoint bood geavanceerde bescherming tegen e-mailfraude door domeinauthenticatie en fraudedetectie.
 • Comodo Secure Email Gateway:
  • Patented Containment Technology: Deze technologie plaatste bijlagen in geïsoleerde containers om ze te analyseren op veiligheid voordat ze naar de inbox werden doorgelaten. Dit bood uitgebreide bescherming tegen malware en DoS-aanvallen.
 • MailWasher:
  • Spam Filtering: MailWasher bood zowel gratis als betaalde versies die spam filterden voordat het de inbox bereikte. Het werkte met onbeperkte e-mailaccounts en scant op aanstootgevende inhoud.

Gedetailleerd Overzicht van Spamfilters in 2018

Google Spamfilters

 • Gmail:
  • AI en Machine Learning: In 2018 gebruikte Gmail geavanceerde AI en machine learning om spam, phishing, en malware te detecteren en te blokkeren. Het systeem analyseerde tekstpatronen, links en gedragskenmerken van afzenders om verdachte e-mails te identificeren. Gmail’s algoritmen maakten gebruik van technieken zoals het naïeve Bayes-algoritme om de waarschijnlijkheid van een e-mail als spam te classificeren (Gatefy) (Apache SpamAssassin: Welcome).
  • Authenticatievereisten: Gmail vereiste dat bulkverzenders hun e-mails authentiseerden met SPF, DKIM en DMARC om de identiteit van de afzender te bevestigen en het aantal ongewenste e-mails te verminderen (Gatefy).

Microsoft Spamfilters

 • Outlook:
  • Junk Email Filter: Het Junk Email Filter van Outlook verplaatste automatisch verdachte e-mails naar de map Ongewenste E-mail. Gebruikers konden de filterinstellingen aanpassen om de agressiviteit van de spamdetectie te verhogen of te verlagen. Outlook ondersteunde veilige afzender- en geblokkeerde afzenderlijsten om gebruikers meer controle te geven over welke e-mails in hun inbox terechtkwamen (Microsoft Support) (MS Learn).
  • Greylisting en Quarantaine: Microsoft Exchange introduceerde functies zoals greylisting, waarbij e-mails tijdelijk worden geweigerd om te controleren of de afzender legitiem is, en quarantaine, waarbij verdachte e-mails worden opgeslagen voor later onderzoek (DuoCircle) (MS Learn).

Andere Populaire Spamfilters in 2018

 • SpamTitan:
  • Machine Learning en Bayesian Analysis: SpamTitan combineerde machine learning en Bayesiaanse analyse om spam te detecteren en te blokkeren. Het bood ook bescherming tegen phishing en zero-day aanvallen (Gatefy).
 • Xeams:
  • Versatile Integration: Xeams bood veelzijdige integraties met Office 365 en ondersteunde zowel IMAP als POP3 servers. Het filterde 99.9% van de junkmail en bood uitgebreide rapportage en fraudedetectie (Gatefy).
 • Proofpoint:
  • Targeted Attack Protection: Proofpoint bood bescherming tegen gerichte aanvallen zoals business email compromise (BEC) en consument phishing door middel van e-mailisolatie.
  • Email Fraud Defense: Proofpoint bood geavanceerde bescherming tegen e-mailfraude door domeinauthenticatie en fraudedetectie (Gatefy).
 • Comodo Secure Email Gateway:
  • Patented Containment Technology: Deze technologie plaatste bijlagen in geïsoleerde containers om ze te analyseren op veiligheid voordat ze naar de inbox werden doorgelaten. Dit bood uitgebreide bescherming tegen malware en DoS-aanvallen (Apache SpamAssassin: Welcome).
 • MailWasher:
  • Spam Filtering: MailWasher bood zowel gratis als betaalde versies die spam filterden voordat het de inbox bereikte. Het werkte met onbeperkte e-mailaccounts en scant op aanstootgevende inhoud (Gatefy).

Apache SpamAssassin

 • Open Source Anti-spam Platform: Apache SpamAssassin was een populaire open-source anti-spam oplossing die gebruik maakte van een breed scala aan heuristische en statistische analyses op e-mail headers en body teksten. Het bood functies zoals tekstanalyse, Bayesiaanse filtering, DNS-blocklists, en collaboratieve filteringsdatabases (Apache SpamAssassin: Welcome).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan